MiKTeX (64 bit)

MiKTeX (64 bit) 2.9.7219

Windows / Christian Schenk / 27972 / Úplná špecifikácia
Popis

MiKTeX (64 bit) je výkonná a aktuálna implementácia TeXu a súvisiacich programov pre operačný systém Windows. Pozostáva z implementácie TeXu, sady súvisiacich programov a správcu balíkov, ktorý používateľom umožňuje podľa potreby jednoducho inštalovať nové balíky.

TeX je sádzací systém, ktorý vyvinul Donald Knuth koncom 70. rokov 20. storočia. Je široko používaný v akademickej obci, najmä v matematike, fyzike, informatike, inžinierstve a iných technických oblastiach. TeX poskytuje presnú kontrolu nad rozložením dokumentov a vytvára vysokokvalitný výstup, ktorý je vhodný na publikovanie.

MiKTeX stavia na tomto základe tým, že poskytuje užívateľom Windowsu ľahko použiteľné rozhranie. Zahŕňa všetky štandardné komponenty TeXu (ako LaTeX a BibTeX), ako aj ďalšie nástroje ako pdfLaTeX, XeLaTeX, LuaLaTeX, dvips, pdftexify, makeindex, bibtex8.exe atď., ktoré používateľom umožňujú jednoducho vytvárať zložité dokumenty.

Jednou z kľúčových funkcií MiKTeXu je jeho správca balíkov. Tento nástroj umožňuje používateľom jednoducho inštalovať nové balíky z CTAN (Comprehensive TeX Archive Network) alebo iných zdrojov. Balíky sú kolekcie súborov, ktoré poskytujú dodatočné funkcie alebo podporu pre špecifické jazyky alebo typy dokumentov. Pomocou správcu balíkov MiKTeX môžete rýchlo nájsť to, čo potrebujete, bez toho, aby ste museli manuálne sťahovať súbory z rôznych webových stránok.

Ďalšou výhodou MiKTeX je jeho kompatibilita s inými softvérovými nástrojmi bežne používanými v akademickom výskume, ako je RStudio alebo Lyx editor, čo uľahčuje integráciu do vášho pracovného toku.

Okrem základných funkcií uvedených vyššie je k dispozícii niekoľko doplnkov, ako je editor Texmaker, ktorý poskytuje zvýraznenie syntaxe, dokončenie kódu, kontrolu pravopisu atď., Vďaka čomu je ešte užívateľsky prívetivejší ako kedykoľvek predtým!

Celkovo MiKTex ponúka vynikajúce riešenie pre každého, kto potrebuje presnú kontrolu nad rozložením svojich dokumentov a zároveň dokáže efektívne pracovať v prostredí Windows. Či už píšete diplomovú prácu alebo vytvárate technickú dokumentáciu, tento softvér má všetko, čo potrebujete!

Úplná špecifikácia
Vydavateľ Christian Schenk
Stránka vydavateľa http://miktex.org/
Dátum vydania 2019-10-09
Dátum pridania 2019-10-09
Kategória Podnikový softvér
Podkategória Kancelárske balíčky
Verzia 2.9.7219
Požiadavky OS Windows 2000, Windows Vista, Windows, Windows 7, Windows XP
Požiadavky None
cena Free
Stiahnutie za týždeň 16
Celkový počet stiahnutí 27972

Comments: